20 Temmuz 2010 Salı

HAYRİ GENÇ- SİVEREKLİLER DERNEĞİ


ŞENLİĞİN KADIRGALISI

Çocukluğumuzda boş alanlarda zaman zaman "FUAR" diye bildiğimiz Panayırlar kurulurdu. İçerisinde Hacivat-Karagöz’den tutun da kükreyen aslanlar, adını duyup da hiç görmediğimiz hayvanlar, sirk gösterileri ..v.s Bu tür etkinlikler daha çok ticari amaçlarla yapılırdı. Bir de bayramlarda "leyli" dediğimiz ahşaptan yapılma bize göre kocaman salıncaklar, tahterevalliler kurulurdu, davul-zurnayı da unutmamak lazım. Bu anlattıklarım çocukluğumun ve öğrencilik yıllarımın geçtiği ekmeğini yediğim -suyunu içtiğim ve havasını soluduğum SİVEREK'te yaşanırdı.

Gelelim Kadırga’ya, bu semt her zaman ilgimi çekmiştir; Kadırga Parkı’nın oradan her geçişimde içimden keşke Dernek Merkezimiz burada olsa diye düşünmekten kendimi alamam(Dernek Merkezimiz Nişanca’da).Yolun iki tarafında dizili ulu çınarlar yukarıda sarmaş dolaş olup adeta bir yeşil tünel oluşturmuşlar. Parkın deniz tarafında rengarenk cumbalı evler tarihi dokusunu ısrarla korumakta, doğu tarafında ‘’Amatör ruhun abidesi KADIRGA SPOR KULÜBÜ ve çardaklı kahvehaneler. Esma Sultan Namazgahı ve Çeşmesi de keşfedilmeyi bekleyen önemli unsurlardan.
Bu şenliğe katılmamız Sevgili muhtarımız (hakkını vermek lazım) Murat HAKVERDİ ve hep adlarını karıştırdığım Murat ve Fırat ikilisinin yönlendirmeleriyle oldu, onlara müteşekkirim.(Fırat saçları "bonus" olanı Murat da ikna kabiliyeti iyi olanı değimliydi?!) Bu şenlik bir ilkti, ilkleri başarmak zordur ama önemlidir. Her şeyden evvel amatör bir ruh ve ticari kaygı taşımıyordu, herkes canla başla koşturuyordu.Haftalar süren oturumlar, mükemmeli nasıl başarabiliriz çabaları…

Mahalle halkının katılımı ve özellikle çevreye olan duyarlılığı çok iyiydi, böyle bir etkinliğe susamışlığı vardı. Müzikli konserlerin yanında yiyecek-içecek sergileri, el sanatları, ebru sanatları, derneğimizin açtığı el dokuma kilim standları, Urfa Sıra Gecemiz, Ahırkapı Roman Orkestrası ilgi odağı oldular. Önemli bir hizmet de stand komşularımız olan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin (Beyaz Melekler’in) açmış oldukları standa tansiyon ve şeker muayenesinin yanında çocuklara yönelik el ve yüz temizliğiyle ilgili eğitimleriydi. Şenlik o kadar yoğundu ki çoğuna yetişemedim belki ‘’bir gün’’ yeterli değildi, umarım devamı gelecektir ikincisinde 2 veya 3 güne yayılabilinirse daha iyi olur kanaatindeyim.

Aslında daha çok anlatılacaklar var ama bu bülteni hazırlayan arkadaşları güç durumda bırakmamak için bu kadarıyla yetiniyorum. Buradan emeği geçen Murat’a, çözüm odağı Fırat’a, Şeyma’ya, Eda’ya, Muhtarımıza, Kadırgaspor Kulübü Yöneticilerine ve adını anamadığım bütün herkese teşekkürler.

Hayri GENÇ
İST.SİVEREKLİLER DRN BŞK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder