15 Mayıs 2010 Cumartesi

Ve Başladı...


Kadırga Mahalle Şenliğine ''Kadırga'da Birlikte Yaşam'' konulu bir panelle başladık.Açılış konuşmasını Murat Hakverdi'nin yaptığı panel ,Kadırga halkının katılımıyla ''Şenlen''di.Kadırga Sanat Üretim Merkezinde ki panel ,''Kadırgada ki gündelik yaşam ve Kadırga için çalışanlar'' olarak iki başlık altında devam etti.


KADIRGA'DA GÜNDELİK YAŞAM


Mahalle Sakini Bülent Polatay Panel Yöneticisi olarak yer aldı ve Odile Bernaus (mahalle sakini),Prof.Dr. Kamil Gediz Akdeniz(İstanbul Üniversitesi),Dr.Mutay Öztemiz (Marmara Üniversitesi),Peder Zevan Bıçakçı (Surp Howhannes Ermeni Kilisesi) konuşmacı olarak katıldılar.


Geçmişten günümüze Kadırga'da ki yaşam ,insani ilişkiler olmak üzere birçok konuya değindiler.Panellistlerin yer yer anılarını paylaştığı panelde Kadırga'yı tanıma adına önemli bir konuşma oldu.


KADIRGA İÇİN ÇALIŞANLAR


Panelin bu bölümünde çalışma koşullarına,esnaf ruhuna dair panel yöneticisi Kemal Duranoğlu'nun (Kumkapı turistik Rest. ve Esn. Day. Der.) ve Cemallettin İnanç'ın(Kadırga Spor Kulübü),Erdoğan Aslıyüce'nin(Hoca Ahmet Yesevi Vakfı),Fuat İnce'nin (Fatih Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler) ve Beral Madra'nın (İstanbul 2010 Görsel Sanatlar Yönet.) konuşmalarıyla önemli bilgiler verdiler.


Panel,dinleyicilerin panelistlerle soru-cevabından sonra son bulmuştur.
Nurdan Gündoğdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder