12 Mayıs 2010 Çarşamba

Şenlenmeye Kadırga'dan başlıyoruz


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kent Kültürü Yönetmenliği bünyesinde oluşturulan Gönüllü Programı çalışmalarıyla, komşularımızı tanımadığımız yeni yaşam alanları sitelerle, alışveriş merkezleri arasına sıkışan hayatımızda, mahalle kültürünü tekrar canlandırmak için ‘Mahalle Şenlikleri’ başlıyor.İlk mekanımız ise Kadırga.

İstanbul’un birlikte yaşam kültürünün en güzel örneklerinden biri olan Kadırga’nın sahip olduğu kültürel zenginlikleri tanımak için kaçırılmayacak bir fırsat. Kadırga Mahalle Şenliği Düzenleme Komitesi, hazırlıkları yaklaşık 3 aydır süren şenliğe tüm İstanbullu komşularını şenliğine davet ediyor.

Şenliğimiz 15 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak.Ücretsiz yapılacak olan atölye çalışmaları,paneller,konserler ve daha pek çok etkinlik ile devam edecektir.
Ahırkapı Roman Orkestrası, Kumkapı Orkestrası, Mehmet Dörtkardeş ve Arkadaşları Sıra Grubu, Şenlik’te sahne alacak isimlerden sadece bazıları.Gülen Yüzler Tiyatro Grubu’nun Sevginin Mavisi Çocuk Oyunu, 13.00-14.00 saatleri arasında İstanbul 2010 Kadırga Sanat Üretim Merkezi’nde olacak.


Şenlik enerjisini elektronik günlüğümüzden paylaşmaya devam edeceğiz...
Nurdan Gündoğdu

1 yorum:

  1. HERŞEY ÇOK ÇOK GÜZELDİ. BİR KADIRGALI OLARAK GURURLANDIM. MUTLAKA BU ŞENLİK HER SENE YAPILMALI VE DAHA GELİŞTİRİLMELİ KANAATİNDEYİM.

    ŞENLİĞİMİZİ ONURLANDIRAN BÜTÜN MİSAFİRLERİMİZE ŞENLİKTE EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN İSİMSİZ KAHRAMANLARA KADIRGALI OLARAK TEŞEKKÜR'Ü BORÇ BİLİRİM.

    BÜLENT POLATAY

    YanıtlaSil